Tuesday, July 19, 2011

Vishddha- Boğaz Chakrası

Vishddha- Boğaz Chakrası
Yeri: Boğaz bölgesinde, öne doğru açılır
Sembol: 16 yapraklı lotus
Renk: Açık mavi
Doğa: Mavi gökyüzü, dalgalar, sudaki gökyüzü yansımaları
Element: Eter
Duyu: İşitme
Bilgisi: Oluşun titreşimi
Taşlar: Aquamarin, turkuaz, kalkadin
Beden Bölgesi: Akcigerler, bronşlar, ses telleri, boğaz, çene, ense
Hormonlar: Tiroid bezi
Mantra: HAM
 
Amacı ve İşlevi: Düşünce, duygu ve dürtülerimizle tepkilerimiz arasında bağlantı kurar. İçimizdeki canlı olan her şeyi ifade ederiz: gülmemiz, ağlamamız, sevgi ve mutluluk duygularımız, endişe, korku ve saldırganlığımız...
İşitme duygusu da bu chakraya aittir. Böylece evren, yaradılışın seslerini dinleyebiliriz. Aynı zamanda kendi iç sesimizi de algılar ve kendimizle ilişkiye geçeriz. İç dünyamızın ve varoluşumuzun dünya kadar gerçek olduğunu algılarız.
Uyumlu çalışma:
Duygu, düşünce ve istekler özgürce ifade edilir. Kendi güç ve zafıflıklarınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Kendinize ve başkalarına karşı dürüstlüğünüz tavrınızda görülür. Kendinizi ifade etme ve başkalarını dinleme yeteneğine sahip olursunuz. Konuşmanız yaratıcı, renkli ve açıktır.
Diğer insanların düşünce ve yönelndirmelerinden bağımsızlaşırsınız. Ön yargılardan kurtulup iç genişliğine sahip olursunuz.
Uyumsuz çalışma:
Zihin ve beden arası ilişki bozulmuştur. Duyguları yansıtamazsınız veya duygularınızı tamamen kapatırsınız. Bilinçdışı bir suçluluk duygusu ile benliğinizi göremez ve kendinizi ihtiyaçlarınıza kapatırsınız.
Dil kaba soğuk ve mesafelidir. Ses yüksek ve meydan okuyan şekildedir. Savunma amacıyla omuzlar yüksek boyun kısadır. Bu chakradaki enerji engellenmişse oluş'un boyutları anlaşılamaz. Çünkü yeterli açıklıklık ve bağımsızlıktan yoksundurlar.

No comments:

Post a Comment